Relatieve-Vochtigheid

CaTeC is leverancier van een brede lijn van relatieve-vochtigheid meet-instrumentatie voor diverse toepassingsgebieden van industrie tot gebouwen automatiseringstoepassingen en van musea tot agrarische en veeteelt applicaties.

Relatieve vochtigheid meten

De relatieve vochtigheid instrumenten om luchtvochtigheid te meten zijn onder te verdelen in handmeters, transmitters, en kalibratoren. Allen beschikbaar met zowel digitale als analoge uitgangen.

 

De relatieve vochtigheid transmitters zijn verdeeld in series die specifiek zijn ontwikkeld voor:

Naast bovengenoemde applicaties zijn de uit polymeer vervaardigde relatieve vochtigheid sensoren ook separaat te bestellen voor OEM applicaties.Voor de industrie zijn er vochtigheid sensoren die voldoen aan EX normeringen bij toepassing in explosie gevaarlijke omgevingen en daarnaast specifieke modellen voor het meten van de relatieve vochtigheid in hoge druk of hoge temperatuur omgevingen.

 

Uitvoeringen met metalen behuizing voor een goede mechanische bescherming en kunststofbehuizingen die goed bestand zijn tegen chemische invloeden.

 

Lees meer Toon minder

Binnenklimaat regelen

Diverse series voor specifieke toepassingen in gebouwen beheer applicaties voor het beheersen van het binnenklimaat. Deze series zijn te onderscheiden in standaard opnemers en valideerbare relatieve vochtigheid opnemers voor farmaceutische- en ziekenhuis toepassingen.

 

Voor het regelen van het klimaat in dieren stallen zijn er specifieke relatieve vochtigheid opnemers die voorzien zijn van een coating en opnemers die geschikt zijn voor het meten in omstandigheden met een hoge relatieve vochtigheid. Denk hierbij aan een percentage tussen de 90% en 100% relatieve vochtigheid.

 

Naast bovengenoemde relatieve vocht opnemers zijn er specifiek modellen voor meteorologische toepassingen. In deze toepassingen is het vaak belangrijk dat hoge meetnauwkeurigheden van de relatieve vochtigheid gewaarborgd worden onder moeilijke en slechte weersomstandigheden. Dit wordt gerealiseerd door het toepassen van verwarmde relatieve vochtigheid sensoren die het dauwpunt meten en behulp van nauwkeurige externe temperatuur opnemers de relatieve vochtigheid berekenen.

 

Waarom relatieve vochtigheid meten met CaTeC instrumenten?

Uniek bij CaTeC is naast de brede lijnen voor het meten van relatieve vochtigheden dat er een handmeter, transmitter of sensor te vinden is voor ieder vocht meet applicatie. Lees meer over luchtvochtigheid meten.

 

De sensoren zijn van een uitzonderlijke hoge kwaliteit die zorg draagt voor een stabiele en betrouwbare meting van de relatieve vochtigheid! Heeft u een vochtmeet applicatie voor een specifieke toepassing of advies nodig bij de keuze van een relatieve vochtigheid meter neem dan contact op met één van onze applicatie en product specialisten.

Bel mij terug verzoek
  • {{error}}