MVO

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

CaTeC bv hecht veel waarde aan duurzaamheid en het milieu en haar rol in onze samenleving.
Zeker gezien het feit dat het productenpakket van CaTeC sterk gefocust is op metingen gerelateerd aan het klimaat  
Dit uit zich in het volgende MVO onderdelen:


FHI

CaTeC BV is aangesloten bij de Federatie "Het Instrument" het z.g. FHI..
Deze federatie draagt er zorg voor dat de wettelijke richtlijnen waar wij ons aan dienen te houden, worden gecommuniceerd met het rijk. Op het gebied van MVO betreft dit voornamelijk milieu- zaken.

 

ISO 14001

CaTeC BV is niet zelf ISO 14001 gecertificeerd, maar ISO 9001 gecertificeerd. Wij zijn een technische handels firma en produceren niet zelf. De meeste van onze leveranciers die wij in de Benelux vertegenwoordigen hebben echter wel de “groene” ISO norm 14001.

 

Arbeidsomstandigheden

Wij controleren de arbeidsomstandigheden bij onze toeleveranciers voor zover in onze mogelijkheden. De arbeidsomstandigheden van onze toeleveranciers zijn ronduit goed te noemen. Het zijn ook allemaal producenten in moderne en ontwikkelde landen met wet en regelgeving op het niveau zoals in ons eigen land.

 

Duurzaamheid

Daar wij zelf geen producten produceren is het voor ons niet van toepassing hierop zelf aanpassingen uit te voeren. Wel blijven wij in gesprek met onze leveranciers over de duurzaamheid en milieubelasting van hun producten.

Bij het selecteren van nieuwe leveranciers is duurzaamheid en kwaliteit een belangrijk aandachtspunt!

 

Energie en CO2 uitstoot

Het pand van CaTeC BV wordt verwarmd en gekoeld door middel van een energievriendelijk luchtbehandelingssysteem en verwarmingssysteem.
Het is uitstekend geïsoleerd en voldoet aan de laatste bouwnormen.
In 2019 zijn op het dak van CaTeC zonnepanelen geïnstalleerd zodat veel van de elektrische energie die CaTeC verbruikt zelf wordt opgewekt.
Het pand wordt voornamelijk gekoeld en verwarmd met elektrische energie.
Daarnaast zijn er aansluitingen voor elektrisch aangedreven voertuigen. 
Het pand is een onderdeel van het bedrijven complex de Wateringse Poort. Met de eigenaren van de verschillende panden van dit complex wordt jaarlijks gekeken of er verbeteringen aan te brengen zijn op het gebied van milieu en CO2 reductie.

Ook bij de keuze van de auto’s, waarin onze buitendienst medewerkers en service medewerkers rijden in verband met hun klantbezoeken, wordt gekeken naar zo min mogelijk CO2 uitstoot.

 

Verpakkingsmaterialenbeleid

CaTeC BV heeft een verpakkingsmaterialenbeleid. Zo worden zowel de verzenddozen alsmede de inhoud zoals beschermingsmateriaal hergebruikt.

Uiteraard kijken we zorgvuldig naar het uitprinten van stukken, wordt het papier zoveel mogelijk hergebruikt en wordt al het afval gescheiden.

CaTeC BV is aangesloten via het FHI bij de stichting OPEN, die zorgt draagt voor milieu vriendelijke recycling van onze oude meetinstrumentatie.

 

Stagiaires

CaTeC BV biedt stagiaires de mogelijkheid werkervaring op te doen, waardoor het zich een leerbedrijf kan noemen.

 

Sponsoring en goede doelen

CaTeC steunt een breed scala aan goede doelen.

[Meteorologie]

Meteorologie

Bekijk Meteorologie
[Klimaat onderzoek]

Klimaat onderzoek

Bekijk Klimaat instrumentatie
[Industrie]

Industrie

Bekijk Industrie
[HVAC]

HVAC

Bekijk HVAC
Bel mij terug verzoek
  • {{error}}