Groeilicht (PAR)

Planten groeien met behulp van licht via fotosynthese. Net zoals het belangrijk is dat uw plant voldoende water en voedingstoffen heeft, is het belangrijk om te weten of uw plant voldoende licht ontvangt. Met een groeilicht sensor meet u hoeveel licht er beschikbaar is voor uw planten. Groeilicht heet in het engels "Photosynthetic Active Radiation" waardoor ze ook wel PAR sensoren genoemd worden.

CaTeC verkoopt een brede lijn aan quantum sensoren:LI-190R: Is de huidige en vertrouwde standaard in de tuinbouw. De sensor is geschikt voor elk soort licht van zonlicht, natriumlampen tot LED lampen en LI-COR is een uitstekende referentie. Let wel op dat deze sensoren een goede omvormer/versterker nodig heeft voor een juiste aflezing.

SQ-500 lijn: Een geschikte sensor voor elke situatie. De sensor is geschikt voor elk soort licht van zonlicht, natriumlampen tot LED lampen. Deze sensoren zijn verkrijgbaar met verschillende uitgangen: 0-5V, 4-20 mA, 0-40mV, SDI-12 en binnenkort ook MODbus.
Interessante modellen zijn:
De SQ-500 hoeft men niet te voeden. Deze is dus uiterst energie efficiënt en heeft een uitgang van 0-40 mV die toch goed uitleesbaar is.
De SQ-520 dit is een digitale sensor die zelfstandig kan loggen wanneer deze aan een smartphone adapter zit of een powerbank.

SQ-100/200/400 lijn: Een betaalbare sensor voor een specifieke situatie. De sensor is enkel betrouwbaar in het licht waarbij deze is gekalibreerd. Wanneer men niet bij belicht is dit de kost effectieve sensor. Deze sensoren zijn verkrijgbaar met verschillende uitgangen: 0-5V, 4-20 mA, 0-40mV, SDI-12 en binnenkort ook MODbus.
Interessante modellen zijn:
De SQ-110 hoeft men niet te voeden. Deze is dus uiterst energie efficiënt en heeft een uitgang van 0-40 mV die toch goed uitleesbaar is.
De SQ-420 dit is een digitale sensor die zelfstandig kan loggen wanneer deze aan een smartphone adapter zit of een powerbank.

Lees meer Toon minder
Bel mij terug verzoek
  • {{error}}